Magyar nyelv Deutsch In english
+36 30 67 888 37(Árki Erika)
+36 30 9 276 745 (Olasz Zsolt)
medence,kertist,tgas,udvar,bali-gali,apartman,zalakaros,gygyfrd
terasz,pzsit,kert,bali-gali,apartman,zalakaros,gygyfrd
teljes,berendezssel,keleti,hangulat,bali-gali,apartman,zalakaros,gygyfrd
konyha,frdszoba,bali-gali,apartman,zalakaros,gygyfrd
grillst,tgas,kert,bali-gali,apartman,zalakaros,gygyfrd
gyerekes,csaldoknak,bali-gali,apartman,zalakaros,gygyfrd
medence,bali-gali,apartman,zalakaros,gygyfrd
jtsztr,halast,horgszat,bali-gali,apartman,zalakaros,gygyfrd

Zalakaros és környéke

Zalakaros

Zalakaros - GyógyfürdőZalakaros Magyarország Dél-nyugati részén, a Balatontól légvonalban 20 km-re, a legközelebbi várostól, Nagykanizsától 18 km-re helyezkedik el.
A közel 800 éves  települést valójában a 35 éve feltárt termálvíz tette nemzetközileg  ismertté, melyet 1999. márciusában Magyarországon elsőként megnyitott fedett élményfürdővel bővítettek.

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

Kápolnapusztai BivalyrezervátumA Zalakomár és Balatonmagyaród között elterülő Kápolnapusztán mintegy 80 bivaly él rezervátumban.
A rezervátumhoz kiépített autóút vezet, a rezervátumnál autóparkoló, sétautak és kilátó várja az utasokat, akik jó időben a Balaton-felvidék helyeinek látványában is gyönyörködhetnek.

Kis-Balaton

Kis-BalatonValaha a Balaton nyílt vizű öble volt, amely az idők folyamán lápos árterületté vált. A múlt századtól folyamatosan a víz nagy részét lecsapolták, majd természetvédelmi területté nyilvánították. Ma a madarak paradicsoma. Tanyázik itt nagykócsag, kormorán, kanalas gém, üstökös gém, búbos vöcsök, szürke- és vörösgém, szárcsa, nádi rigó, nádi poszáta és a nagytestű bagoly.

Zalavár

ZalavárElső királyunk, I. István 1019-ben itt alapított bencés apátságot, majd ide helyezte a királyi megye központját. Ennek emlékére Zala vármegye 1938-ban emlékoszlopot állíttatott az apátság és a vár egykori helyén. Ezeregyszáz évvel ezelőtt élt itt a szláv népek megtérítője, a róla elnevezett írásmód kialakítója, Cirill és Metód. Tiszteletükre 1985-ben emlékmű készült, a szláv apostolok egész alakos szobrával, amit itt avattak fel.
Nem messze a Cirill-Metód emlékműtől található a Szent István-kori kápolna alapfalaira 1996-ban felépített emlékkápolna, ezzel szemben pedig a récéskúti bazilika romjai.

Keszthely

KeszthelyFestetics Kastélymúzeum:
A kastélyt gróf Festetics Kristóf kezdte építtetni 1745-ben. A család az évszázadok alatt tovább bővítette, s a múlt században alakult ki mai képe.
Georgikon Majormúzeum:
A múzeum az egykori tangazdaság épületében működik, kiállításai látogathatók.
Balatoni Múzeum:
A múzeumban a "Balaton és az ember" című állandó kiállítás és rangos képzőművészeti tárlatok kaptak elhelyezést.
Babamúzeum - Panoptikum - Csigaparlament:
A sétálóutcánál levő múzeumban, mely Közép - Európa legnagyobb Babamúzeuma, történelmi népviseletet viselő babák találhatók. A Panoptikumban 40 híres ember életnagyságú figurája tekinthető meg korabeli öltözékben. A csigaparlament 4,5 millió darab, 28 millió éves pannon-tengeri csigából készült óriás makett.
Marcipánmúzeum:
A családias hangulatú cukrászdában saját készítésű hazai és bécsi cukrászati specialitások, mintegy 100 különféle díszmunkából állandó cukrászati kiállítás található.

Nagykanizsa

NagykanizsaA város mintegy 18 km-re fekszik Zalakarostól. Állandó lakosainak száma közel 50.000 fő. A város központjában található az Erzsébet tér, mely Erzsébet királynéról lett elnevezve. A tér északi részén található a Török kút, mely nevét onnan kapta, hogy - a helyi hagyomány szerint - kőből készült, nyolcszögű alsó része a török kori várból származik.
Thúry György Múzeum:
A múzeumban található kiállítás az "Emberek, utak, kapcsolatok" címet viseli. A kiállítás az őskori mindennapok bemutatásával indul, s elkalauzolja a látogatókat minden régészeti korszakba, melynek végén a középkori Kanizsa váránál pihenhetnek meg. A régészeti korszakok után a 18-19. századi virágzó Kanizsa elevenedik meg. Az állandó kiállítást számítógépes város- és korszak ismertető programok színesítik.
Zsinagóga:
Műemlék jellegű épület, mely a XIX. század elején épült, azóta többször átalakították. A felújításra váró épület ma hangversenyeknek, kulturális programoknak ad helyet.
Alsóvárosi templom:
Műemlék, mely a XVIII. században épült. Vele egy időben ferences rendházat is építettek. A barokk templom érdekessége, hogy szenteltvíztartója valaha török sírkő volt.
Képzőművészetek Háza:
Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festőművészek, valamint Z. Soós István festőművész állandó kiállítása.
Magyar Plakát Ház:
Az ország egyedülálló ilyen jellegű múzeuma a belvárosban található régi magtár épületében nyílt meg.

ONLINE FOGLALÁS

Név:
Cím:
Telefon:

E-mail:
Érkezés:
Távozás:
Felnőtt:

Gyermek:

Biztonsági kód: